‘’Şehrimize Hoş Geldiniz Uncuoğlu’’ başlıklı yazıma göndermiş olduğunuz Maile cevap hakkımı kullanıp, kullanmamak adına çok düşündüm. Uzunca yazmış olduğunuz yazının birçok yerinde hakarete varan sözlerinize sonunda cevap hakkımı kullanmak istedim. Önce şunu hatırlatmak isterim. Sizin karşınızın da İlkokul mezunu Hüseyin Cumali yok. Bir yazıyı kamuoyunu aktarırken, kırk kez düşünür, kırk kişi ile konuşur ondan sonra kaleme alırım. Ben sizin gibi kırk yıllık İnşaat Mühendisi değilim. Ama sizin gibi kırk yıllık İnşaat Mühendisleri ile oturup konuşan, tartışan biriyim. Sizi de TV 264 ekranlarına bu konuda tartışmaya davet ettim. Sanırım medeni cesaretiniz olmadığından olsa tartışma programına katılma soruma cevap dahi veremediniz. Önce sizin, yazıma istinaden içinde hakaret içeren sözlerinizi kamuoyu ile paylaşayım. ‘’Kırk yıllık İnşaat Mühendisi olarak yazınızı hayretler içinde okudum. Sakarya’da kentleşme adı altında Tarım arazileri katledilmesi, tam da sizin savunduğunuz yatay genişleme politikasının ürünüdür. Sakarya’da depreme dayanaklı yüksek bina yapmak mümkün değildir imajı yaratmak CEHALET ürünüdür. Hem de mevcut tepe müsaitken bu yapılaşmaya. Çağdaş KENTLEŞMEYİ POLİTİKA ve rantlaşma uğruna hiç bilgisi olmayan sizin gibi kişilerin katletmesi ülkemiz adına utanç vericidir’’ diyerek 3 madde halinde sıralayarak bir şeyler yazmışsınız. Başta İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Sayın Hüsnü Gürpınar olmak üzere birçok İnşaat Mühendisi ile bu konuyu konuştum, tartıştım. Önce şunu bilmenizde fayda var. Tarım arazileri Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planları içinde görünür. 1’nci derece tarım arazilerini imara kimler nasıl açıyor? Ancak Büyükşehir Belediyesi… Tarım İl Müdürlüğü ne iş yapar? Toprak kurulu diye bir kurul vardı? Bu kurul ne iş yapar? Bugüne kadar 1’nci derece Tarım arazileri (Yazlık bölgesi, Karaman Yolu) imara açılırken siz neredeydiniz Sayın Mühendis!!! 1’nci derece,2’nci derece, 3’üncü derece tarım arazileri bu şehirde ne zaman İmara açıldı? Son 20 yılda… İktidarda olan hangi Partinin Belediyesi vardı? Şayet Sakarya ile biraz bağlantısınız varsa yakında imara açılacak 1’nci derece tarım arazi olan Ticaret Borsası arkasını da isterseniz gündeminize alın. Demem o ki; Çağdaş KENTLEŞMEYİ POLİTİKA ve rantlaşma uğruna hiç bilgisi olmayan benim gibi kişiler katletmemiş demek ki… 20 yıldır iktidarda olan Belediyeler sizin tabirinizle ‘’utanç verici’’ kararlar almış. Söğütlü Maksudiye bölgesinde 46 dönüm 1’nci derece tarım arazisine kaçak yapılan Villaları Belediye niye görmedi(!)? Çok duyarlı bir İnşaat Mühendisi olarak neden itiraz etmediniz? Çağdaş kentleşmeyi benim gibi hiçbir bilgisi olmayan cahil biri mi engellemiş oluyor şimdi. Tarım arazilerini benim gibi bu işlerden hiç anlamayan cahil birisi mi katlediyor? Yapmayın Allah’ınızı severseniz iktidara şirinlik yapayım derken komik durumlara düşüyorsunuz. En azından mesleğinize saygınız olsun. Gelelim yüksek katlı binalar konusuna… Evet, bu şehirde 10 katlı, 20, 30 katlı binalar yapılmaz mı? Bal gibi yapılır. Esentepe ve Hızırtepe bölgeleri yüksek binalar için en ideal yerleşim alanlarıdır. Kentsel dönüşüme girerek bu iki bölgede yapılabilir. Fore kazık sistemi ile raylı sistem ile tüm yönetmeliklere uyarak bu yüksek katlı binalar yapılır, 7-8 şiddetinde yaşanacak bir depremde de yıkılmayabilir. (Gerçi ALLAH bilir) İstanbul’da yapıldığı gibi… Bu tezinize katılmakla birlikte; Bu tür yapılan binaların maliyetleri sizde biliyorsunuz ki oldukça yüksek… Örneğin bu tür binaların satış fiyatları İstanbul baz alındığında 3-4 milyon dolardan başlar. Sakarya’da bu tür rakamlara müşteri bulunur mu? Ben sanmıyorum, siz bulursanız müşteri bence hiç mahsuru yok. Örneğin Hilmi Kayın İş merkezini yıktınız, yerine tüm yönetmeliklere uyarak 10 katlı İş merkezi yaptınız. Zemin kattaki esnafı siz 2’nci kata nasıl çıkaracaksınız? Bir Muhasebe bürosuna 10’uncu katı verdiniz, buraya müşteri çıkar mı? En önemlisi yüksek katlı binalar bu şehrin yapısını bozar. Cumhurbaşkanımızın yatay mimari konusunda örnek gösterdiği Sakarya şehrinin yapısını neden bozalım? Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun övündüğü yatay mimariyi neden bozalım? Benim tezim ve iddiam Sakarya şehrinde yapılacak yüksek binalar bir cinayettir. Şayet siz çok duyarlı bir Sakaryalı İnşaat Mühendisi iseniz, önce 1’nci derece tarım arazilerini imara açan Belediyelere ‘’ siz 20 yılda tarım arazilerini yok ettiniz önce bunun hesabını verin’’ demenizi beklerim. Ama diyemezsiniz. Sakarya AK PARTİ Milletvekili Recep Uncuoğlu abiniz sizi kara listeye alır, hatta üstünüzü çizer.
Kaynak : https://medyabar.com/makale/7957615/coskun-bilir/bak-huseyin-cumali-once-okudugunu-bir-kere-iyi-anla
Kaynak : https://medyabar.com/makale/7957615/coskun-bilir/bak-huseyin-cumali-once-okudugunu-bir-kere-iyi-anla